Facebook groep

Like onze facebook pagina en blijf op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Spurk BOB’t brengt beschonken kermisgangers veilig naar huis

spurkbobtEr zal dit jaar flink gedronken worden op de kermis in Bilzen want de organisatie brengt kermisgangers naar huis die te diep in het glas gekeken hebben. "Een voorbeeld", juicht korpschef Dirk Claes het initiatief toe.

Vanaf de start van de kermis op vrijdag 31 juli tot en met de slotdag maandag 3 augustus zet vzw Comité Spurk twee chauffeurs in. De wagen mogen ze lenen van een sponsor. "Twee chauffeurs offeren zich op om de feestvierders veilig en wel thuis af te zetten", licht Jos Roofthooft van de Spurkerkermis toe. Hun auto laten ze achter op een parking die bewaakt wordt door leden van de Spurkerkermis. We gaan voor nultolerantie. Het kan niet dat mensen met te veel pinten op alsnog achter het stuur van hun wagen kruipen. Wie het toch doet, rijdt op eigen riscio." Met Spurk BOB't steekt de organisatie achter de kermis samen met de politie de handen uit de mouwen om de feestvierdaagse veilig te laten verlopen. 

Grote schermen

Om de actie zichtbaar te maken heeft de vzw Comité Spurk stickers op de BOB-auto's aangebracht. Bovendien wordt Spurk BOB't kenbaar gemaakt op twee grote schermen die in de feesttent opsteld zullen staan. "We maken onze eigen BOB-campagne ook kenbaar op Facebook", weet Roofthooft. Spurkerkermis is een begrip in Groot-Bilzen. Jaarlijks komen er zo'n 4.000 bezoekers naartoe. Op de affiche een overvol programma met een zomerse kienavond, een wielerkoers, een discoavond, kinderanimatie, een nostaligsche kegelbaan en voor de vijftigste keer entertainment met optredens voor zieken, gehandicapten en senioren.

Korpschef Dirk Claes juicht het initiatief toe. "Spurk BOB't is een voorbeeld voor andere verenigingen om hun steentje bij te dragen voor meer verkeersveiligheid." (LXB)

Bron : HLN.be : http://www.hln.be/regio/nieuws-uit-bilzen/spurk-bob-t-brengt-beschonken-kermisgangers-veilig-naar-huis-a2402420/